Krečenje stanova i poslovnih objekata​

KREČENJE je skraćenica za sve molerske radove koji se izvode kako bi obojili vaš prostor u boju koju želite. Sa krečenjem se održava higijena površina i dodaje dekorativna vrednost prostoru.

krecenje beograd

Krečenje

KREČENJE je skraćenica za sve molerske radove koji se izvode kako bi obojili vaš prostor u boju koju želite. Sa krečenjem se održava higijena površina i dodaje dekorativna vrednost prostoru. Periodično krečenje je poželjno jer vremenom sve bojene površine dobijaju patinu i vidljive tragove korišćenja prostora. Povod za krečenje je često i praćenje trendova, promena namene prostorije ili nov životni stil koji preferirate.

U zavisnosti od namene prostorije koja se kreči i razloga za krečenje, bira se odgovarajuća boja odnosno materijal. Naš tim svakako učestvuje zajedno sa vama u izboru kvaliteta i vrste boje koja je najbolja za vaš prostor. Na taj način jedino možemo garantovati da ćemo ispuniti vaša očekivanja.

Postupak krečenja

POSTUPAK KREČENJA započinjemo profesionalnom molerskom zaštitom tla (parketa, laminata, pločica, lajsni), nameštaja, predmeta, utičnica, štokova, vrata, prozora, rasvete.  Na taj način obezbeđujemo udoban i siguran rad. Istovremeno ostavljamo iza sebe čist prostor kome ne treba dodatno čišćenje i uklanjanje tragova krečenja. Ovo je važan deo pripreme naročito kod krečenja stanova, kuća i poslovnog prostora koji se već koriste ili u kojima se živi.

Nameštaj u prostoriji grupišemo na sredinu sobe, kako bi omogućili dostup svim površinama koje se kreče. Umetničke slike, vrednosti i sve što je osetljivo, savetujemo vam, ukoliko ste u u mogućnosti, da sklonite na sigurno mesto, dok se krečenje ne završi.

A house painter at work in Paris

Krečenje Beograd

Izbor boje,  neki put je uslovljen početnim stanjem u kojem su zidovi i plafoni, pa se jednostavno ne može izbeći dodatan trošak ukoliko želimo da posao bude urađen kako treba.

Boje za krečenje sa kojima najviše radimo su:

Poludisperzija

POLUDISPERZIJA se najčešće upotrebljava za standardno krečenje stanova jer zadovoljava uobičajene potrebe naših klijenata i ima pristupačnu cenu za većinu. Tekstura ove boje ne zahteva vrhunsku pripremu zidova i plafona što u prevodu znači da nije potrebno više ruka gletovanja. Boja se nanosi u debljem sloju tako da je i sa samom bojom moguće prekriti sitne nepravilnosti na zidu ili plafonu. Sa ovom bojom se može postići dobar efekat krečenja.

Disperzija

DISPERZIJA je boja finije teksture tako da se tretira kao nešto zahtevnije krečenje od krečenja poludisperzijom. Za ovu boju neophodna je dobra priprema zida što neki put znači da je potrebno gletovanje i do 4 ili 5 puta. Samim tim krečenje disperzijom je skuplje. Rezultat krečenja disprezijom je idealno glatka i ravna površina zidova.

Akril i lateks

AKRIL I LATEKS su vrhunske boje i sa njima se zaista postiže izuzetan efekat krečenja. Priprema pre krečenja mora biti maksimalno odrađena jer ova boja ne trpi propuste u pripremi. Krečenje akrilom i lateksom je nešto skuplje zbog zahtevnosti rada sa ovim bojama.

Krečenje prostorija

MOLER BEOGRAD je tu da vam na najudobniji način okreči vaš prostor.
Razmislite u koju boju bi bilo lepo okrečiti vaš enetrijer i pozovite nas da se dogovorimo za krečenje.

kids room interior with bed, rack and accessories

KREČENJE DEČIJIH SOBA EKO BOJAMA

KREČENJE DEČIJIH SOBA savetujemo da se radi sa eko - bojama koje su perive. Na taj način se produžava vreme do sledećeg krečenja, a deca do tada mogu opušteno koristiti prostor. Krečenje dečijih soba zna da bude zahtevno ukoliko na zidovima ima tragova markera, flomastera ili hrane. Međutim sa dobrom pripremom i pravilnim izborom boja koje imaju dobru pokrivnu moć, svi problemi se mogu rešiti u potpunosti.

Young business woman with tablet standing against concrete wall in office.

KREČENJE FREKVENTNIH PROSTORIJA

KREČENJE FREKVENTNIH PROSTORIJA zahteva dobar izbor boja kako bi se što duže zadržao izgled "novih zidova".
Ova dodatna investicija u krečenje kvalitetnijim bojama se uvek isplati. Produžavanje vremena do narednog krečenja nema za cilj samo da vam uštedi novac. Vreme ovde zna da bude dragocenije, jer svako krečenje vam privremeno onemogućava rad i život u prostoru, dok traje krečenje.

Woman in strict clothes smoking cigar, gangster

KREČENJE PROSTORIJA PUŠAČA

KREČENJE PROSTORIJA PUŠAČA je jedan od zahtevnijih zadataka za molere. Nikotin koji se godinama uvlačio u zidove ima određenu agresivnost i u kontaktu sa novom bojom promeni njen ton. Kod krečenja zidova koji su bili izloženi nikotinu upotrebljavaju se posebne tzv. nikotinske boje koje neutrališu miris i otporne su na uticaj nikotina. Sa ovim bojama neki put je potrebno više ruka krečenja. Naročito ako je cilj dobiti idealno bele zidove.

Scroll to Top